W końcu zdecydowałem się na DENON AVR1312 + Eltax Experience. Wprawdzie są kable do tyłu, ale zdecydowaliśmy się, że ważniejsza jest cena (niska) ale przy lepszym efekcie. Próbowaliśmy z soundbarami, ale to nie jest to czego oczekiwaliśmy. zatem kable poszły po ścianie przy listwie i może jakoś przeżyjemy...
co kupić do muzy/TV?
Zwiń
X
-
jak z bluetoothem to rozważ jakiś topowy gotowy zestaw kina domowego popularnych producentów np. LG. Tu masz głośniki w systemie 9.1 http://www.ceneo.pl/28815116
Komentarz
-
-
Witam.
moje skromne zdanie.
Podpinasz na wzmacniacza i lączysz się czym chcesz i gra. A co do audio to polecam firmy Tannoy , Acustic Energy. Przetestowane na własnej skórze. a co do suba na bass to firma Rel.
Zamieszczone przez ovijak z bluetoothem to rozważ jakiś topowy gotowy zestaw kina domowego popularnych producentów np. LG. Tu masz głośniki w systemie 9.1 http://www.ceneo.pl/28815116
Ave. 8)
Komentarz
-
-
Edisone89, eeee tam. bluetooth nie zastąpi dobrego kabla digital audio (coaxial) łączącego dobry odtwarzacz blueray/cd z ampli....no, ale żeby coś tam z komóry zapodać na szybko to można taki dodatek dołożyć oczywiście
bluetooth nie ma takiej "przepustowości" dla najwyższych jakości (kbps) jak taki nawet kabelek:
nawet w aukcji tego pudełka nie podali parametrów szczegółowych, a dla muzy w bardzo dobrej jakości to ważne :P
druga sprawa...ten lg za 2,5 koła ma grać na poziomie zestawu za 6-8 tysięcy?....tak mam to rozumieć?.jeśli tak, to..sorry..ale się nie zgodzę. Zestaw za taką kwotę (6-8) to zmiecie z powierzchni to plastikowe badziewie... ampli i blue za 2 tysie kupujesz, i zostaje Ci 5-6 tysi na kolumny, to kwota za którą kupisz już naprawdę przyzwoity zestaw kolumn markowy 5.1 z subem włącznie
Komentarz
-
-
U mnie skończyło się na amplitunerze Deneon AVR 1000 i zestawie kolumn firmy Jamo S626 + jakiś bluetooth Philipsa podpięty pod amplitunera. Jak dla nas jest super
sew1981, czasem jak zostaję sam w domu lubię właczyć ciut "głośniej" na przykład ścieżkę dźwiękową z Blues Brothers... i to co mam teraz w zupełności zaspokaja moje niewyrafinowane uchoIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
jak ktoś potrzebuje niewielkich, sensownie grających kolumn, to w top-hifi mają wyprzedaż Mission MX-3:
Duży wybór głośników i kolumn marek premium. Zobacz jakie głośniki wybrać i sprawdź promocję. Do odbioru już za godzinę lub darmowa wysyłka. Raty 20x0%.
test:
Firma Mission powstała w roku 1977. Od 2004 działa pod skrzydłami International Audio Group skupiającej też marki: Audiolab, Wharfedale, Luxman czy Quad. Choć w katalogu znajdziemy także zestawy głośnikowe ze średniej i wyższej półki, w Polsce Mission zawsze była kojarzona z konstrukcjami budżetowymi. Nowa seria MX kontynuuje tę tradycję, oferując porządne kolumny za niewielkie pieniądze. […]
[ Dodano: Pon 22 Gru, 14 20:53 ]
aro_40, w zupełności wystarcza no i o niebo to lepsze niż lg :P
[ Dodano: Wto 23 Gru, 14 15:16 ]
To ja powiem co u mnie gra, wydaje mi się że przyzwoicie, już ma parę lat, ale ciągnie nieźle.
Ampli bazowy Yamahy 367
kolumny front tonsil siesta 6 ohm:
kolumny satelity sony ss-nx1 6 ohm, od wieży zostały, ale miotą ładnie
Sub taki podstawowy Yamahy sw012 – do filmów używam w zasadzie tylko (bo do muzy w zupełności stykają te 4 kolumny powyższe):
no i blueray Sony taki jakiś średni model
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez patryk23A jaki zestaw proponujecie do 3k kolumny upatrzone jamo s6xx (chyba ze macie sensowna alternatywe) ale jaki wzmak? Bedzie tylko stereo podpiety d
o tv .ma dobrze grac , nie byc od wszystkiego ...
Komentarz
-
Komentarz