co kupić do muzy/TV?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aro_40
    RS
    • 2007
    • 1529
    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

W końcu zdecydowałem się na DENON AVR1312 + Eltax Experience. Wprawdzie są kable do tyłu, ale zdecydowaliśmy się, że ważniejsza jest cena (niska) ale przy lepszym efekcie. Próbowaliśmy z soundbarami, ale to nie jest to czego oczekiwaliśmy. zatem kable poszły po ścianie przy listwie i może jakoś przeżyjemy...
    If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• ovi
      Ambiente
      • 2014
      • 105

jak z bluetoothem to rozważ jakiś topowy gotowy zestaw kina domowego popularnych producentów np. LG. Tu masz głośniki w systemie 9.1 http://www.ceneo.pl/28815116

Komentarz

• Edisone89
        Ambiente
        • 2013
        • 147

Witam.
        moje skromne zdanie.

Podpinasz na wzmacniacza i lączysz się czym chcesz i gra. A co do audio to polecam firmy Tannoy , Acustic Energy. Przetestowane na własnej skórze. a co do suba na bass to firma Rel.

Zamieszczone przez ovi
        jak z bluetoothem to rozważ jakiś topowy gotowy zestaw kina domowego popularnych producentów np. LG. Tu masz głośniki w systemie 9.1 http://www.ceneo.pl/28815116
        Za taka kwote to jest granie na poziomie zestawu za 6-8 tys. tylko ze składak.

Ave. 8)

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2009
          • 10918
          • Fiat

Edisone89, eeee tam. bluetooth nie zastąpi dobrego kabla digital audio (coaxial) łączącego dobry odtwarzacz blueray/cd z ampli....no, ale żeby coś tam z komóry zapodać na szybko to można taki dodatek dołożyć oczywiście
          bluetooth nie ma takiej "przepustowości" dla najwyższych jakości (kbps) jak taki nawet kabelek:
          Kabel COAXIAL (RCA-RCA) Digital (D-RR10) - 1m m.in. kabel COAXIAL RCA - RCA cinch długość 1m.

nawet w aukcji tego pudełka nie podali parametrów szczegółowych, a dla muzy w bardzo dobrej jakości to ważne :P

druga sprawa...ten lg za 2,5 koła ma grać na poziomie zestawu za 6-8 tysięcy?....tak mam to rozumieć?.jeśli tak, to..sorry..ale się nie zgodzę. Zestaw za taką kwotę (6-8) to zmiecie z powierzchni to plastikowe badziewie... ampli i blue za 2 tysie kupujesz, i zostaje Ci 5-6 tysi na kolumny, to kwota za którą kupisz już naprawdę przyzwoity zestaw kolumn markowy 5.1 z subem włącznie

Komentarz

• aro_40
            RS
            • 2007
            • 1529
            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

U mnie skończyło się na amplitunerze Deneon AVR 1000 i zestawie kolumn firmy Jamo S626 + jakiś bluetooth Philipsa podpięty pod amplitunera. Jak dla nas jest super
            sew1981, czasem jak zostaję sam w domu lubię właczyć ciut "głośniej" na przykład ścieżkę dźwiękową z Blues Brothers... i to co mam teraz w zupełności zaspokaja moje niewyrafinowane ucho
            If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• sew1981
              RS
              S_OCP MemberModeratoRS
              • 2009
              • 10918
              • Fiat

jak ktoś potrzebuje niewielkich, sensownie grających kolumn, to w top-hifi mają wyprzedaż Mission MX-3:
              Duży wybór głośników i kolumn marek premium. Zobacz jakie głośniki wybrać i sprawdź promocję. Do odbioru już za godzinę lub darmowa wysyłka. Raty 20x0%.

test:
              Firma Mission powstała w roku 1977. Od 2004 działa pod skrzydłami International Audio Group skupiającej też marki: Audiolab, Wharfedale, Luxman czy Quad. Choć w katalogu znajdziemy także zestawy głośnikowe ze średniej i wyższej półki, w Polsce Mission zawsze była kojarzona z konstrukcjami budżetowymi. Nowa seria MX kontynuuje tę tradycję, oferując porządne kolumny za niewielkie pieniądze. […]

[ Dodano: Pon 22 Gru, 14 20:53 ]
              aro_40, w zupełności wystarcza no i o niebo to lepsze niż lg :P

[ Dodano: Wto 23 Gru, 14 15:16 ]
              To ja powiem co u mnie gra, wydaje mi się że przyzwoicie, już ma parę lat, ale ciągnie nieźle.
              Ampli bazowy Yamahy 367
              kolumny front tonsil siesta 6 ohm:
              kolumny satelity sony ss-nx1 6 ohm, od wieży zostały, ale miotą ładnie
              Sub taki podstawowy Yamahy sw012 – do filmów używam w zasadzie tylko (bo do muzy w zupełności stykają te 4 kolumny powyższe):
              no i blueray Sony taki jakiś średni model

Komentarz

• patryk23
                L&K
                • 2011
                • 1105
                • Octavia II (1Z3)
                • CDAA 1.8 TSI 160 KM

A jaki zestaw proponujecie do 3k kolumny upatrzone jamo s6xx (chyba ze macie sensowna alternatywe) ale jaki wzmak? Bedzie tylko stereo podpiety d
                o tv .ma dobrze grac , nie byc od wszystkiego ...

Komentarz

• Edisone89
                  Ambiente
                  • 2013
                  • 147

Zamieszczone przez patryk23
                  A jaki zestaw proponujecie do 3k kolumny upatrzone jamo s6xx (chyba ze macie sensowna alternatywe) ale jaki wzmak? Bedzie tylko stereo podpiety d
                  o tv .ma dobrze grac , nie byc od wszystkiego ...
                  Kolumny nazywają się bansai czy jakos tak. Sluchalem naprawde warto się trudno je dostać. A co do wzmacniacza sansui byłby dobra opcja

Komentarz

Pracuję...